уиски Охнаги 700мл Класик

ИЗЧЕРПАН
67.00 лв.
  • уиски Охнаги 700мл Класик m1
43 %
700 ml
Шотландия

Външен вид: Бледо злато. Лимонoви светлини.
Аромат: сладък, малцов на преден план, бързо последван от плодови нотки - калайдисани круши - със следи от мед.
Вкус: Слдък, бутилирано направо от бъчвата. Усещат се нотки на ванилия и ябълка.
Коментар: Приятно сладък и пикантен, с " коноп въжето " - старомоден аромат.

Auchnagie Distillery е съществувала в продължение на почти 100 години , започва да функционира, като дистанционна ферма за дестилиране и завършва дните си, като една от перлите в короната на световната уиски империя. Имала е най-малко седем различни собственици и утихва за дълго време. Това не е необичайно за дребномащабни дестилерии през 19-ти век, като несигурното им съществуване често е в ръцете на липсата на вода, липса на пари, промени в закони, мита и местно търсене на продукта.

Auchnagie Distillery ( или Tullymet както по-късно е известна ) се намира в близост до селцето Tulliemet, около 6 мили Югоизточна Pitlochry в Perthshire. Земята в тази област е селска, смес от пасищни и хълмисти възвишения, с достатъчно място за доставка на вода, течаща от високо място. Местните ферми в района (от 17 век) са били построени в непосредствена близост до потоци, и много от тях генерират мощност от водно колело.


 

Изчерпано количество

Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1