Летни питиета или съвет как да останем трезви на плажа

За съжаление тази година лятото се позабави да не кажем, че все още сме на пролетна вълна. Не случайно решихме да напишем тази статия, преди температурите да надхвърлят 24 градуса всекиднeвно. 
Защо разделят питиета на зимни и летни? Всеки казва сезона на червеното вино е зимата, сезона на бялото е през лятото... За всеки сезон си има питие или всеки консумира каквото му харесва? 
Всъщност всеки има мнение и ,,Да'' всеки консумира това, което му харесва. Специалистите на вино препоръчват червеното вино да се консумира с печено месо и по-скоро с телешко и свинско, защото печеното ще се съчетае много добре с танините в червеното вино отколкото с киселите нотки на бялото.Обратното пък за бялото, да се консумира с бели меса и моркси деликатеси. Научно доказано е, че чаша червено вино вечер подобрява функциите на сърдечно-съдовата система и бори бактериите в организма.
 Високоалкохолните напитки, като уиски, водка, коняк, бренди, бърбън и т.н. нямат определено съчетание за консумиране с храна. Те са такъв тип питиета, които могат да се консумират целогодишно. Култувият израз през зимата: ,, Една чашка и ще те загрее!'' - На каква мисъл Ви навежда? Точно така, напитката с 40% алкохолно съдържание, ще ви загрее и то доста бързо, ако я изпиете на екс. Примерно водката. Не случайно огнената водица е любимото питие на руснаците, за които тя си остава и до ден днешен единственият вариант да се сгреят качествено, когато навън сковат онези прословути минус 40 по Целзий...
Интерсеното е обаче, разделянето на вечерните питиета и дневните питиета. Както сами се досещате високоалкохолните питиета не са препоръчителни за обедната почивка. ;) Всеки знае как алкохола влияе на човека, дори 50 мл са достатъчни да Ви отпуснат и да се появи нежеланието за работа и мързел. До тук добре... Какво обаче трябва да знаем, когато излезем в отпуска, стегнем багажа за морето и какво.... Дим да ни няма! 
На никой не му се иска да има бели петна от лятната си почивка. Защо лятото е препоръчително да се консумират коктейли, бели вина и розета добре охладени? Защото алкохолният им процент е далеч от 40%. Една малка чаша с 40-80 грама високоалкохолна напитка е достатъчна да Ви загрее и замае съзнанеито Ви. Високоалкохолна напитка консумирана с невнимание за количеството в комбинация със слънчевите лъчи, спокойствието, че не сте на работа, идва резултата: ,, Не мога да мръдна от шезлонга, камо ли да вляза във водата.''

Повярвайте на никой не му е приятно докато си ''гледа'' кефа на плажа, да внимава и да бъде падар на някой, който няма мярка с алкохола или по-скоро не внимава какво консумира. В случая никой не си гледа кефа, тъй като единия няма да помни изобщо какво се е случило, резултат: ,, Беше готино. Добре де, било е готино! Добре, че Пешо ми разказа. ''  и от другата страна: ,, Да супер беше, особено като Жоро се напи и трябваше да го вардя да не се удави. Прецака ми целия ден.''
Така... стигнахме до извода, че през лятото, особено през деня, трябва да се пият нискоалкохолни напитки... Е разбира се, че и от тях човек може да се докара в нетрезво състояние, но това зависи от количеството, което е изпито. 
В такъв случай, щом се усетите леко замяни пробвайте един от нашите съвети:
1. Преустановете приема на алкохолната напитка, до момента,в който се почувствате по-добре. 
2. Облейте се със студена вода, няколко пъти. Разбира се гледайте да не е ледено студена водата, никой не иска да получите инфаркт от рязка смяна на температура на тялото.
3. Приберете се да си починете, това не означава по пътя да си вземете една бира и да се нокаутирате в стаята си. 
4. Скриите се на сянка и си поръчайте една сода с много лед и лимон. 
5. За да остане все пак на плажа със своите приятели и да не показвате, че вече сте стигнали предела на поносимост на алкохол, поръчайте си един сок или безалкохолен коктейл. 
6. Винаги, когато поръчвате алкохолен коктейл, внимавайте и следете за съставките му. Някои алкохолни питиета в комбинация могат да бъдат много коварни. 
7. Не на последно място, винаги хапвайте достатъчно обилно преди алкохолни подвизи. 
8. Не прекалаявайте със слънчевите бани! Слънцето ще ви замае допълнително, галейки ви със слънчевите си лъчи. Резултата може да бъде и внезапен припадък. 
Ако изпълните поне един от нашите съвети, ще имате лято изпълнено с много весели емоции и забавни моменти и най- вече няма да имате бели петна!
Ако и нашите съвети не ви помогнат, то спомнете си за последната потресаваща гледка на пияни хора, влачещи се по улиците, пеещи и говорещи несвързано. 

Надяваме се, освен че ще внимавате повече през летният сезон да сте се забавлявали четейки нашето писание!
     


 


 

Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1