Нов винен бранд представи нещо различно и невиждано досега.

Имахме удоволствието да присъстваме на представянето на нов винен бранд наречен ,,MH Wine Selection'' . За името на бранда ще Ви разкажем малко по - късно. Нека Ви разкажем за самото представяне на бранда. 
На влизане в Sofia Еvent Center в Мол Парадайз ни посреща екипа на ,,MH Wine Selection'', любезно ни канят към залата, а до самият вход на залата минаваме по червен килим водещ към нещо непознато за нас. Оглеждайки се на влизане веднага ни се мяркат познати лица, разбира се не само от винената индустрия, но и от звездният бранш. Приглушена светлина, коктейлни маси разположени из цялата зала, в средата на залата разположен голям кръгъл бар украсен и зареден с чаши за вино и безалкохолни напитки. Непосредствено от едната страна до бара се намира сцената, а от другата страна три по-малки бара с различни видове хапки и ястия. Трите по - малки бара бяха бозначени с логото на бранда всяко в различен цвят. Розов, син и черен бар. Самите цветове на логото бяха част от програмата. Ще Ви разкажем и за тях също, но пак по- късно.
Затаяваме дъх в очакване на старта на програмата. След като се увериха, че всеки гост е заел мястото си и си е взел напитка, Мария Христева и нейният екип излизат на сцената и един по един започват да ни разказват за идеята на бранда ,,MH Wine Selection''.
Те споделят с нас какво означава израза *А négociant* :
,, *А négociant* е френската дума за търговец на вино, който купува продуктите на малки производители и винари (грозде, вино, бъчви или бутилки), дава своя личен почерк и след това ги продава под собственото си име.
Идеята на MH Wine Selection е точно такава! Всяка година нашият екип ще обикаля в търсенето на най-доброто вино, именно то ще става част от нашия бранд, за да може вие, всички любители на това питие, да се насладите на всички онези качества на виното, които са скрити из старите залежали бъчви на някоя малка и непозната изба, пазени яростно от енолозите. '' 
      
Защо ,,MH '' ? Мария Христева... :) Е, сега вече разбрахте и какво означава името на бранда, но самото лого е интересно. Защо е наобратно, как точно се стига до изборът на обърнатото лого? Мария Христева споделя с нас: ,, Един от романите на Рей Бредбър започва с цитат на поета Хуан Рамон Хименес – „Ако ти дадат разчертана хартия – пиши накриво.'' От там идва и идеята за обърнатото лого на ,,MH Wine Selection'' . Двете ,,М'' обърнати наобратно, съединени заедно изобразяват буквата ,, H'' . 
  
,,MH Wine Selection'' представиха четири вида вина. Совиньон блан 2016 в програмата бе на първо място така наречено ,, Спящата красавица''. На този сорт вино съответстваше Розовият бар. Розвият бар приветсваше гостите с черен пълнозърнест хляб с пушена сьомга, немско масло, копър и лайм, другото ястие бе пилешко шишче с ананас. Перфектно съчетание на Совиньон блан с предложените блюда. Всяко вино бе представено с красив танц. 
 

Следва представянето на второто вино. Розе - ,, Анастасия''... сортовете Гренаш,Мурведър и Сира 2016 съчетани в една прекрасна бутилка. Отпивайки от розето се насочваме към Синият бар, на който се намират и блюдата за съответния сорт. Филетирана пъстърва с конфитюр от червен лук върху черен пълнозърнест хляб, следвано от патешко магре с млечен сос, рукола, сьомга и домат. Ммм звучи вкусно нали? Така и беше.  laugh 
  

Следва третия сорт вино... да, но за наша изненада представянето бе не на едно , а на цели две вина. 
Серия Силвър и серия Голд - ,,Вено Невено'' . След един бял сорт и сорт розе е ред на червените вина. Да, правилно! Серия Силвър е купажно вино от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Пти Вердо реколта 2015. Серия Голд е купажно вино от Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пти Вердо и Мерло реколта 2014. Последният по цвят бар, черният ни приветства с подходящите блюда за червени сортове. Мини телешки кюфтенца и кълцано телешко месо с мус от градинаркси червени чушки ни очакваха на черният бар. 
Разбира се имаше и десерти - панакота с малинов мус и брауни. cheeky 
Мария Христева и нейният екип обиколиха всяка една маса, за да приветстват с наздраве гостите, които първи опитаха техните вина. 
На тръгване от мероприятието за всеки един гост, бе подготвен подарък. Гарафа с брандирано лого на ,,MH Wine Selection''. 

Благодарим на целият екип на ,,MH Wine Selection'' за поканата и страхотното представяне! 
Пожелаваме им да пожънат големи успехи и всяка година да ни изненадват с прекрасни вина! 
 
Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1