вино Орбелус 750мл Органично вино Прима 2011

ИЗЧЕРПАН
0.00 лв.
  • вино Орбелус 750мл Органично вино Прима 2011 m1
14 %
750 ml
Каберне Совиньон,мерло,пти вердо,ранна мелнишка лоза
България

Регион: Долината на р. Струма
Температура на сервиране: 15 - 18 °С
Съчетанието на българския сорт Ранна Мелнишка Лоза с Каберне Совиньон и Мерло придават на Орбелус Прима 2011 характерния му аромат на черни плодове, ядки и тютюн. Нотка Пти Вердо допринася за хармонията на купажа. Вино с интензивен рубинен цвят и комплексен нос. Средно плътно тяло, елегантно с копринени танини и сух дълъг финал. Регионалното вино от Тракийската низина.
Отлежало 8 месеца във френски дъбови бъчви. Нефилтрирано. Цветистата нотка е заместена от тоновете на черен горски плод, къпина. В дълбочина - сух тютюн, изсушени горски треви. Вкус: атаката е мека, дори с подчертана сладост и плътност, преминаваща и в центъра на вкуса. Добрият баланс и структура продължават до финала на виното, където отново доминира кадифеност и плътност. Вкусовият аромат, без да е много интензивен е в гамата на подправки и сушена синя слива, зряла къпина, напълно хармониращ с впечатленията до момента. Макар във виното да се долавя по-осезаемо участие на дъба, той е добре вплетен във вкусово и ароматично отношение.

Предложения за съчетаване с храна:
В комбинация с ястия от месо.

Изчерпано количество

Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1