вино Делас Кондрю Ла Галопин 750мл Вионие 2011/12

ИЗЧЕРПАН
64.00 лв.
  • вино Делас Кондрю Ла Галопин 750мл Вионие  2011/12 m1
Рубин
Франция


Сорт: 100 % Вионие
Регион: Северна Рона
Алкохолно съдържание: 12%
Количествено съдържание: 750 мл
Точки и източници:
Температура на сервиране: 10 - 11 градуса
Описание:Лозята на Кондрию обхващат три департамента: Рона, Лоара и Ардеш, разположени на десният бряг на река Рона.
Гранитени почви, извисяващи се върху склоновете на реката - наклонът на земята е твърде стръмен, за да позволи механизирано събиране на гроздето. Климатът е континентален, с горещо и сухо лято, регулярни дъждове през останалите сезони.

Тези лозя често са били жертва на историята и почти изчезват поради няколко причини - първо, по време на варварските нашествия, после през 17-ти и 18-ти век, и още по-скоро, в края на 19 век, когато филоксерата заразява лозята.

Виното Кондрю Ла Галопин е бленд от 3 плота - Верин, Сант-Сир-сур-Рон и Шаване. След ръчното бране, гроздето пътува до винарната в малки кошове. След нежно пресоване мъстта ферментира при ниска температура - 16 градуса С в цистерни с температурен контрол. Така се постигат комплексните аромати на сорта Вионие. След малолактичната ферментация, виното отлежва в продължение на няколко седмица върху утайката си, за да подобри богатството на структурата си, и да запази изключителните аромати на сорта. Бутилирането се извършва в средата на Април, след леко филтриране.

Цветът е бледо жълт, със зелени нюанси. Това бяло вино Кондрию разкрива пластове от изумително мощни и комплексни аромати: виолетки, кайсии, праскови, мед и сушени плодове. на вкус, тези пищни аромати са богати, мощни, силно съблазнителни, с мазна текстура и маса от екзотични плодове на финала.

 Предложения за съчетаване с храна:
Подходящо за съчетаване с аспержи, риба на пара в масло, пиле върху ананас...
 

Изчерпано количество

Разгледайте още