Изба Анжелус Естейт

Винарско имение Анжелус Естейт е създадено с мисията да произвежда впечатляващи и запомнящи се вина. Избата е позиционирана в непосредствена близост до язовир Жребчево, Нова Загора в склоновете на Средна гора.
Анжелус Естейт притежава 1 065 дка лозови нaсаждения, създадени през 2007-2008 г., 500 дка от тях са разположени в землището на село Червенаково, а останалите 565 дка са в землището на село Баня. Гъстотата на лозята е 500 лозички в декар. Ширина на редовете е 2м и 1м между лозичките. Формировката е двойно Гийо. Сортовият състав е в съотношение 60% червени и 40% бели. Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира и Пети Вердо са нашите основни червени сортове, а белите ни вина са от Шардоне, Совиньон блан, Вионие и Траминер.
През 2015 година разширихме лозовите си масиви с още 450 дка, като обогатихме сортовото си разнообразие. Палитрата от сортове е допълнена с атрактивните Пино Гри, Семийон, Верментино, Мускат, Мурведър, Гъмза, Бербера, Гренаш, Пино Ноар и Малбек.
Климатът в региона е изключително благоприятен - умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3000 часа през годината и над 110 ясни дни. Лятото е горещо и сухо с топли нощи. Зимата е мека и топла, без пролетни измръзвания и слани. Почвеният състав е разнороден. Скъпоценните ни лозя се отглеждат на пясъчно-каменисти, канелено-горски и глинесто-варовити почви.

        




Избата е разположена върху впечатляващите 14 000 кв.м разгъната площ, от които 7 000 кв.м вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път.
Винарско имение Анжелус Естейт е с капацитет за преработка на 650 тона грозде. Във внушителната зала за ферментация на площ от 3 000 кв.м са разположени общо 88 ферментатора, от които15 са дървени, френски каци с обем 7 000 л., 72 са иноксови ферментатори с обем 7 500 и 8 000 л. и 1 купажен съд с вместимост 30 000 л.
Анжелус Естейт притежава две избени помещения с контролирана температура за съзряване на вино в бъчви тип „барик”. В тях могат да бъдат разположени съответно 1 400 и 420 бъчви.
В избата постъпва и се преработва само най-доброто, което раждат нашите лозя.

   

Технологията на производство е под непрекъснат контрол на енолозите и е съчетана с ръчен труд.
При наближаване на гроздобера се следят показателите на гроздето – захари, титруеми киселини, pH, за да се определи точният момент за беритба.
Гроздето се бере ръчно в касетки 8 кг и се транспортира до избата в ремаркета.
Там касетките се нареждат в охлаждащи камери за 12 до 24 часа на температура 10 °C. Охладеното грозде се преработва по избраната технология.

За да задоволи всички вкусове и предпочитания Анжелус Естейт непрекъснато обогатява гамата си от продукти.
Четири серии вина, всяка една специална и с неповторим характер, са резултата от неуморния стремеж на екипа към безкомпромисен перфекционизъм.

Серията ANGEL, Серията STALLION (ЖРЕБЕЦ), Серията CATTLEYA  и най-новата серия DENEB. 
За тях ще ви разкажем в следващите ни статий. 
Ще ви разкажем за технологията на бялото и червеното вино, ще ви представим една от сериите на избата - Серията ANGEL. 





 
Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1