Château d’Yquem е много специално бяло вино

Château d’Yquem е много специално бяло вино от лозята в южната част на Бордо. Велик рейтинг, голям успех и забележителна цена - това е най-точното описание на тази напитка. Характеризира се още със сложност, концентрация, сладост, баланс, и относителна киселинност. Ако се грижите за нея, както подобава, бутилката може да се съхрани в продължение на век и дори повече. Единственото последствие, би било, че плодовите нюанси ще избледнеят и ще се приспособят като по-сложни вторични или третични вкусове. Това обаче, може да се окаже и приятна изненада, а не грозна последица.

Кристиан Ванек е френски колекционер, който плаща 85 000 евро, за да притежава от прочутото вино. Историческият интерес към тази напитка е много по-голям от какъвто и да е друг. Това вино е било фаворит на руските царе и на американския президент Томас Джеферсън. Château d’Yquem, намира място сред трапезата на сватбата на принца на Монако, също и на вечерята по случай 80-годишнината на кралица Елизабет II.

Château d’Yquem е олицетворение на престиж и френска изисканост. Обявена е за предмет на изкуството, заради неустомия й вкус и рядкостта на вината от тази реколта. От 1999 год. Château d’Yquem е собственост на LVMН и Бернар Арно. Според известно френско списание, той е най-богатият човек във Франция и в Европейския съюз, а в света е на четвърто място. Най-скъпото червено вино, отново е притежание на неговата компания. 

Бордо е райска земя за производството на такива качествени вина, заради глинестите и варовикови почви, хълместият терен и не на последно място - професионалните умения на работещите там. 

Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1