вино Делас 750мл Ермитаж Руж Домейн де Турет 2014г

ИЗЧЕРПАН
0.00 лв.
  • вино Делас 750мл Ермитаж Руж Домейн де Турет 2014г m1
13 %
750 ml
Сира
Франция

Това вино е бленд от 3 различни тероара, L'Ermite, Le Sabot и фамозния парцел - Les Bessards. Средната продукция от това вино е 30 000 бутилки годишно. Гроздето за това кюве се събира ръчно, според подходящата зрялост на всеки тероар. Ферментацията се провежда по традиционен начин – в отворени бетонови съдове, след двудневен пре-фермантационен контакт с ципите на гроздето при ниска температура. Мацерацията продължава при контролирана температура между 28 и 30 градуса С. Ежедневно изпомпване и разбъркване в продължение на 10 дни, с цялостен период на мацерация до 20 дни. След настойването и пресирането, се провежда малолактична ферментация в дъбови бъчви. Отлежаването продължава между 14 и 16 месеца в дъбови бъчви, които вече са били използвани в продължение на 1 - 3 години. 9 % от дъбовите бъчви, използвани за отлежването са нови.
Цветът показва брилянтни, червени отблясъци. Носът е мощен и комплексен, изразяващ черни горски плодове, пушен, подправки, кожа и черни маслини. На небце виното е стегнато, но нежно, с плътно преплетена танинова структура, което е критерий за вина с голям потенциал за отлежаване.

Предложения за съчетаване с храна:
Червени меса, леко до средно изпечени, дивеч, мариновани в подправки стекове. Препоръчва се бутилкат ада се отвори между 1 и 3 часа преди дегустация.

Изчерпано количество

Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1