СУХ ЛЕД

5.50 лв.
  • СУХ ЛЕД m1
  • СУХ ЛЕД m2
  • СУХ ЛЕД m3
1кг ml

    Минимална поръчка  5кг.

       Изпълнява се само за територията на град София!!!


Сухия лед се транспортира в специални термоизолирани контейнери. 

(Клиента трябва да притежава контейнери за съхранение).
 

Сух лед е популярното име на твърдото агрегатно състояние на въглеродния диоксид.
  Температура на леда: -78,5 °C (променя агрегатното състояние от газообразно в твърдо)
 Влажност: 0%
  Топлина на сублимация: 136 kcal/kg
  Eнталпия на твърдата фаза: 152 кcal/kg
  Цвят: безцветен
  Мириз: Без миризма


  Съхранение и използване:

  Да се съхранява и използва в добро проветрено помещение и да се затваря след всяко използване.  Да не се изпуска в затворени пространства, особено в ниските земни нива, за да се увеличи живота на сухия лед в дома и да се запази неговата функционалност, трябва да се помнят следните точки:
  1. Специален контейнер за съхранение на сух лед

   2. Съхранявайте продукта в специални контейнери(допълнителната подложка  за пяна предотвратява проникването на топлина в контейнера и за известно време ледът се съхранява буквално на собствена температура).
   3. Ако не е възможно да закупите такова устройство , можете да се ограничите до преносим хладилник(хладилна чанта).
   Но в крайна сметка можете да си направите и сами - ЕТО КАК..
 Можете също да направите преносима кутия със собствени ръце. Кутията е изработена от материали от скрап. Вземете гофриран картон, листове от пяна или пяна. Направете свой собствен контейнер с желания размер и покрийте стените с избран изолатор.

Когато монтирате кутията, регулирайте пяната, така че листовете да са възможно най-близо една до друга. Ако е необходимо, залепете фуги с уплътнител. Манипулацията ще помогне да се създаде максимална изолация за съхранение. След като поставите сухия лед в домашен контейнер, веществото също ще трябва да бъде покрито със слой от пеноплекс, а след това с капак.
  ЗАБРАНЯВА СЕ СЪХРАНЕНИЕТО НА СУХ ЛЕД В ХЛАДИЛНИКА ИЛИ ФРИЗЕРА!!!


  Да не се допуска пряка слънчева светлина. НЕЗАВИСИМО ОТ ФАКТА, ЧЕ СУХИЯТ ЛЕД МОЖЕ ДА СЕ СЪХРАНЯВА У ДОМА, ИЗПАРЕНИЕТО МУ ЩЕ СЕ ПОЯВЯВА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ И ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНО. ПО ТАЗИ ПРИЧИНА СЕ ПРЕПОРЪЧВА ДА ЗАКУПИТЕ ПРОДУКТА НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ЗНАЧИМО СЪБИТИЕ!!!


Осигуряване на лични предпазни средства:
Винаги носете защитни ръкавици, предпазни очила или екран и работно облекло и обувки. Ако се изгорите, нанесете регенериращ мехлем. Ако кожата започне да кърви, незабавно се консултирайте с лекар. Ако трябва да разделите веществото, използвайте предпазни очила.


 

5.50 лв.
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1