изба Фоур Френдс

изба Фоур Френдс

Винарска изба "Four Friends" е разположена източно от град Стара Загора, в землището на село Горно Ботево. Създадена е през 2012 година от четирима приятели, които са ентусиазирани,чрез производството на висококачествени български вина, да възродят винарските традиции в региона. Лозовите насаждения са създадени през 2006 година след внимателно проучване на климатичните и почвените условия в региона.

Избата разполага с 40 hа лозови насаждения от сортове, които са много подходящи за отглеждане на тези терени - Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пти Вердо. Климатът е умереноконтинентален. Продължителността на слънчевото греене е 3000 часа, а слънчевите дни през година са над 120. Лятото е сухо и горещо, а зимата топла и дъждовна. При отглеждането на лозята се прилагат съвременни лозарски практики за постигане на максимално качество на гроздето - зелена резитба, промушване и привързване на леторастите, отстраняване на част от листната маса, зелена беритба и други. Гъстотата на засаждане е 500 лозички в декар, при ширина на редовете 2,00 м и разстояние между лозичките - 1,00м. Формировката е средностъблен Мозер. От 2010 година 100% от лозята са в плододаване. Гроздето се бере ръчно в транспортни касети. Ежедневно се следи за динамиката на развитие на гроздето чрез лабораторни анализи за захарното съдържание, титруеми киселини и pH.

Вината във винарска изба " Four Friends " се произвеждат по класически технологии с преобладаващо ръчен труд. Общият капацитет на избата е 400 000 литра вино, с възможност за производсво на 300 000 бутилки годишно. Виното ферментира във ферментатори тип "каца" и отлежава в дъбови бъчви. Те регулярно се доливат и се следи за качествените промени, които настъпват, благодарение на контакта на виното с дъбовата дървесина. На всеки етап от производството се упражнява строг контрол, чрез постоянни лабораторни и дегустационни анализи. Избата разполага със съвременна модерно оборудвана лаборатория.

5 Продукта

Цена

Цена

вино Фоур Френдс 1л Совиньон Блан
10.90 лв.
вино Фоур Френдс 1л Совиньон Блан price: 10.90 BGN реколта 2014 Онлайн магазин за доставка на алкохол wine Four Friends, For Frends
вино Фоур Френдс 1л Шардоне
10.90 лв.
вино Фоур Френдс 1л Шардоне вино Фоур Френдс 1л Шардоне Онлайн магазин за доставка на вино Four Friends price: 10.90 BGN
вино Фоур Френдс 1л Мерло
10.90 лв.
вино Фоур Френдс 1000мл Мерло
вино Фоур Френдс 1л Каберне Совиньон
10.90 лв.
Фоур Френдс Мерло, реколта 2012, 1 литър
вино Фоур Френдс 1л кюве
10.90 лв.
вино Фоур Френдс 1000мл купаж