АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ - топ цени - Онлайн магазин за алкохол Ноков и Син

АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

Цена
Цена
Произход
Сорт
Количество
Тип
% Алкохол
Уиски Хибики 700мл 21г
НОВО
2390.00 лв.
Hibiki 21 Year Old отново бе избран за най -доброто смесено уиски в света на Световните награди за уиски 2017. Това не е изненада за нас в dekantā, тъй като Hibiki се присъжда всяка година в WWA от 2009 г.
MASTIC TEARS CLASSIC 2 GLASSES
НОВО
Pravda
НОВО

Pravda

50ml
7.40 лв.
Водка „Правда“ е най -гладката и най -добрата водка, произвеждана някога.
The Irishman Single Malt Marsala
НОВО
89.00 лв.
Този Irishman Single Malt е тройно дестилирано уиски, отлежало в дъбови бъчви и завършено 15 месеца в бъчви от Марсала.
The Tottori Blended Japanese
НОВО
Glenmorangie The Duthac
НОВО
150.00 лв.
 
MERI VERMENTINO DI SARDEGNA DOC
НОВО
26.50 лв.
Отлично, когато се комбинира с морски дарове и суши.
CANTI PROSECCO MILLESIMATO DOC BOX
НОВО
15.90 лв.
Цвят: Блестящ златен цвят.Аромат: Свеж и характерен цветен аромат.Вкус: Сладък и ароматен, с приятни гъделичкащи едва доловими балончета.Чудесен аперитив, както и компания за плодове и десерти.
FERRARELLE AQUA WATER
НОВО
2.80 лв.
Просто дъжд, минерали, мехурчета и време.
Marcati Grappa Amarone
НОВО
29.90 лв.
 
Walcher WILLIAMS
НОВО
48.90 лв.
 
PROMO PACKS 10 + 2 х 0.00lv FERRARELLI AQUA WATER
НОВО
-17%
Chivas XV Balmain with 2 Glasses
НОВО
490.00 лв.
Изключително лимитирана и индивидуално номерирана златна бутилка, която е украсена с отличителните детайли на BALMAIN - метална броня и вериги като препратка към емблематичните облекла на BALMAIN, демонстрирани по модните подиуми.
Gambrinus
НОВО
-36%

Gambrinus

500ml
0.99 лв. 155 лв.
 
The BUD
НОВО

The BUD

500ml
Цена дребно 1.91 лв.
Цена на едро 1.55 лв.
 
Chivas Regal 18
НОВО
-7%
139.00 лв. 14900 лв.
 
Chivas Regal Extra
НОВО
-7%
69.90 лв. 7500 лв.
 
Chivas Regal 12  Blend Brothers Chivas
НОВО
-7%
69.90 лв. 7500 лв.
 
MOËT & CHANDON GRAND VINTAGE 2013
НОВО
Di Amore Amaretto
НОВО
-8%
16.50 лв. 1790 лв.
 
Retro Gin Fridge
НОВО

Retro Gin Fridge

8 х 50ml
112.50 лв.
 
Beluga Noble
НОВО

Beluga Noble

3000ml
263.50 лв.
 
THE GLENLIVET FOUNDER'S RESERVE
НОВО
KAH Anejo
НОВО

KAH Anejo

700ml
76.90 лв.
 
KAH Blanco
НОВО

KAH Blanco

700ml
76.90 лв.
 
Debowa
НОВО

Debowa

1000ml
106.50 лв.
 
РОМ САНТЯГО ДЕ КУБА 1Л АНЕХО (ТЪМЕН РОМ)
НОВО
34.50 лв.
Любимият ром на Фидел Кастро, който дълги години (до 2009г.) е бил забранен за износ.
Coors Light
НОВО
Цена дребно 2.35 лв.
Цена на едро 0.99 лв.
 
PRAVDA
НОВО
-15%

PRAVDA

700ml
28.90 лв. 3400 лв.
Водка „Правда“ е най -гладката и най -добрата водка, произвеждана някога.

Алкохолни напитки, се наричат напитките съдържащи етилов спирт- етанол. Алкохолът, се получава чрез ферментация на продукти съдържащи захар. Алкохолните напитки се делят на вино, бира, високо и нискоалкохолни напитки. Високоалкохолните напитки са с градус от 40 - 50 % , нискоалкохолните падат под 40 % градус. Вината са с най-много 17,5% градус, а бирите варират от 4% до над 6% градус. 

 Думата „уиски“ произлиза от шотландското „uisge beatha“, което в директен превод означава „вода на живота“. Ирландско, шотландско или американско, уискито – този алкохол за крале, разкрива тайните си само на истински посветените.

 Любопитна подробност относно бърбъна е, че не се допуска употреба на каквито и да е оцветители, тоест, напитката трябва да е напълно натурална и да не съдържа никакви съставки, които по някакъв начин биха променили първоначалните ѝ ударение. Вероятно сте чували: всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън.

 Произходът на думата “водка” е от славянски език и означава „вода“. Водката е една от най-чистите напитки - получава се чрез дестилация на вода, етанол и ферментирало зърно или картофи и се филтрита с въглерод. 

Джинът е пригоден за включването му в коктейли, а не за да се пие чист. Първоначално джинът се е използвал за медицински цели, преди да стане едно от любимите на цял свят питиета. 

Ромът се произвежда в множество разновидности. Леките („бели“) ромове обикновено се използват в коктейли, докато „златният“ и тъмният ром се ползват в кулинарията. Първокласните марки ром се консумират чисти или с лед.

Текилата, най-популярната мексиканска алкохолна напитка, е основа за приготвянето на много световноизвестни коктейли. Представлява вид ракия, която се произвежда от растението Агаве и може да бъде консумирана по всяко време на деня. Технически, текила - е вид Мескал, но Мескал не е текила. 

Вермут е ароматизирано вино, приготвено от вина, чието характерно ароматизиране е получено чрез задължителното използване на подходящи субстанции, добити по-специално от видовете билки „artemisia“ – пелин. За подслаждане могат да се използват само карамелизирана захар, захароза, гроздова мъст, концентрирана ректифицирана гроздова мъст и концентрирана гроздова мъст.

 Конякът се произвежда от определени сортове грозде. Обикновено коняк се пие в специални чаши за коняк, като предварително се загрява за по-голяма наслада на ароматите, които се отделят.

Ликьорът е сладко алкохолно питие, предпочитано предимно от дами. Подходящо е за консумация с десерти или следобедно матине.Ликьорите, често се използват за направата на десерти и сладоледи. Ликьорите, често се използват за направата на десерти и сладоледи. В Англия, често добавят ликьор към чая, а в други страни към кафето.

 Характерно за анасоновите напитки е, че при тяхното производство отсъства процеса ферментация. 

Брендито е висококачествена алкохолна напитка, която прилича на коняка. То се произвежда от вино, но характерно за него е, че не е задължително да се прави от грозде. За производството му могат да се използват и други плодове.  Думата „бренди“ означава „обгорено вино“. 

Кашаса е бразилска силна дестилирана алкохолна напитка. Популярна е точно толкова, колкото и бразилският футбол, самбата и карнавалите. Използва се предимно при направата на коктейли.

Ракията е любимата алкохолна напитка на българите, която се е превърнала дори в национална. Не питие, а билка. През зимата ракията е популярно да се пие подгрята.

Грапата е италиански дестилат, произведен от остатъчната каша на винопроизводството. В това отношение е близка до българската ракия.

 Названието "мескал" произхожда от думата на езика науатл mexcalli, с която се означават сварените месести листа от агаве. Подходящ и за най-взискателното небце, мескал дава на света вкуса и аромата на суровата мексиканска земя, на агавето, попило слънчева енергия от пустошта. 

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1