АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ - топ цени - Онлайн магазин за алкохол Ноков и Син

АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

Цена
Цена
Произход
Сорт
Количество
Тип
% Алкохол
16.49 лв.
Едно вино от Природата.
25.89 лв.
Червено вино Domaine Bessa Valley Reserva Enira е подходящо за комбиниране с дивеч, сушени меса и десерти.
92.95 лв.
Богата бленда от най - фини, отлежавали от 8 до 15години дестилати. 
Цена дребно 136.49 лв.
Цена на едро 111.90 лв.
Louis Roederer Brut Premier е невинтидж шампанско, създадено от Léon Olry Roederer в началото на 20 век .
264.79 лв.
Устойчивият завършек има безкрайна ефервесценция и празнична индивидуалност
Цена дребно 9.49 лв.
Цена на едро 7.69 лв.
Подходящ за вегани!
уиски John Barr Reserve Blend
-20%
20.79 лв. 2599 лв.
John Barr Reserve Blend обединява Highland малцово и зърнено уиски, за структура и богатство, и сортове Speyside, за мек финал.
уиски John Barr Finest Blend
-20%
17.59 лв. 2199 лв.
Ароматът му е малцов и цветен с тонове мед, ванилия и черен пипер. Препоръчва се за консумация в чист вид, с лед и в коктейли.
ликьор Carolans Salted Caramel
-25%
18.69 лв. 2499 лв.
Соленият карамел Carolans се прави от прясна сметана от фермата, богат карамел и пикантна морска сол, което осигурява вкусен обрат на ликьора, който познавате и обичате.
160.19 лв.
Третото годишно издание на 16-годишното едномалцово шотландско уиски на Fettercairn Distillery! 
533.79 лв.
Страхотен Fettercairn тук, отлежал 22 години в бъчви от бивш бърбън, преди да бъде бутилиран до 47
399.99 лв.
Cилнo oпyшeнo cингъл мaлц yиcĸи в типичния Джypa cтил, пpeдcтaвя xapaĸтepa нa мaлĸия шoтлaндcĸи ocтpoв
0.95 лв.
Тъй като съдържа таурин и кофеин, не трябва да я пият бременни жени и деца.
1.50 лв.
Това е отлична алтернатива на кафето.

Алкохолни напитки, се наричат напитките съдържащи етилов спирт- етанол. Алкохолът, се получава чрез ферментация на продукти съдържащи захар. Алкохолните напитки се делят на вино, бира, високо и нискоалкохолни напитки. Високоалкохолните напитки са с градус от 40 - 50 % , нискоалкохолните падат под 40 % градус. Вината са с най-много 17,5% градус, а бирите варират от 4% до над 6% градус. 

 Думата „уиски“ произлиза от шотландското „uisge beatha“, което в директен превод означава „вода на живота“. Ирландско, шотландско или американско, уискито – този алкохол за крале, разкрива тайните си само на истински посветените.

 Любопитна подробност относно бърбъна е, че не се допуска употреба на каквито и да е оцветители, тоест, напитката трябва да е напълно натурална и да не съдържа никакви съставки, които по някакъв начин биха променили първоначалните ѝ ударение. Вероятно сте чували: всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън.

 Произходът на думата “водка” е от славянски език и означава „вода“. Водката е една от най-чистите напитки - получава се чрез дестилация на вода, етанол и ферментирало зърно или картофи и се филтрита с въглерод. 

Джинът е пригоден за включването му в коктейли, а не за да се пие чист. Първоначално джинът се е използвал за медицински цели, преди да стане едно от любимите на цял свят питиета. 

Ромът се произвежда в множество разновидности. Леките („бели“) ромове обикновено се използват в коктейли, докато „златният“ и тъмният ром се ползват в кулинарията. Първокласните марки ром се консумират чисти или с лед.

Текилата, най-популярната мексиканска алкохолна напитка, е основа за приготвянето на много световноизвестни коктейли. Представлява вид ракия, която се произвежда от растението Агаве и може да бъде консумирана по всяко време на деня. Технически, текила - е вид Мескал, но Мескал не е текила. 

Вермут е ароматизирано вино, приготвено от вина, чието характерно ароматизиране е получено чрез задължителното използване на подходящи субстанции, добити по-специално от видовете билки „artemisia“ – пелин. За подслаждане могат да се използват само карамелизирана захар, захароза, гроздова мъст, концентрирана ректифицирана гроздова мъст и концентрирана гроздова мъст.

 Конякът се произвежда от определени сортове грозде. Обикновено коняк се пие в специални чаши за коняк, като предварително се загрява за по-голяма наслада на ароматите, които се отделят.

Ликьорът е сладко алкохолно питие, предпочитано предимно от дами. Подходящо е за консумация с десерти или следобедно матине.Ликьорите, често се използват за направата на десерти и сладоледи. Ликьорите, често се използват за направата на десерти и сладоледи. В Англия, често добавят ликьор към чая, а в други страни към кафето.

 Характерно за анасоновите напитки е, че при тяхното производство отсъства процеса ферментация. 

Брендито е висококачествена алкохолна напитка, която прилича на коняка. То се произвежда от вино, но характерно за него е, че не е задължително да се прави от грозде. За производството му могат да се използват и други плодове.  Думата „бренди“ означава „обгорено вино“. 

Кашаса е бразилска силна дестилирана алкохолна напитка. Популярна е точно толкова, колкото и бразилският футбол, самбата и карнавалите. Използва се предимно при направата на коктейли.

Ракията е любимата алкохолна напитка на българите, която се е превърнала дори в национална. Не питие, а билка. През зимата ракията е популярно да се пие подгрята.

Грапата е италиански дестилат, произведен от остатъчната каша на винопроизводството. В това отношение е близка до българската ракия.

 Названието "мескал" произхожда от думата на езика науатл mexcalli, с която се означават сварените месести листа от агаве. Подходящ и за най-взискателното небце, мескал дава на света вкуса и аромата на суровата мексиканска земя, на агавето, попило слънчева енергия от пустошта. 

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1