АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ - топ цени - Онлайн магазин за алкохол Ноков и Син

АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

Цена
Цена
Произход
Сорт
Количество
Тип
% Алкохол
уиски Уистър 700мл Дабъл Оакед
НОВО
28.00 лв.
Вкусно и пивко уиски. 
УИСКИ УИСТЪР 700МЛ Айриш Мед
НОВО
26.80 лв.
World’s Best Honey 2020 и World’s Best Irish Honey2020.
УИСКИ УИСТЪР 700МЛ Айриш Крем
НОВО
25.80 лв.
Истинска наслада за всички потребителите.
УИСКИ УИСТЪР 700МЛ Олоросо Каск Финиш
НОВО
43.90 лв.
Филтриран без охлаждане; Естествен цвят
УИСКИ УИСТЪР 700МЛ Ботега Каск 5г
НОВО
54.00 лв.
Филтриран без охлаждане; Естествен цвят
УИСКИ УИСТЪР 700МЛ P.X. I LOVE YOU
НОВО
67.00 лв.
Филтриран без охлаждане; Естествен цвят - без оцветители.
УИСКИ ТОГУЧИ 700МЛ Саке Каск Финиш ПРЕДЦИТЕ
НОВО
82.90 лв.
КАК ДА КОНСУМИРАТЕ:Чисто, стайна температура
УИСКИ ТОГУЧИ 700МЛ Пюр Малц Гурме
НОВО
91.50 лв.
КАК ДА КОНСУМИРАТЕ:Чисто, стайна температура
ВИНО НЕЛСЪН КЛИЙФ 750МЛ Розе
НОВО
Цена дребно 13.49 лв.
Цена Кашон 12.41 лв.
Виното е подходящо за самостоятелна консумация, като летен аперитив, в съчетание с леки храни 
ЛИКЬОР ПИНЯК 50мл КОЛАДА
НОВО
18.90 лв.
Пиняк КОЛАДА носи още една тропическа награда за вашата чаша - кокосовият орех. 
ЛИКЬОР ПИНЯК 50мл РОЗЕ
НОВО
18.90 лв.
ефирна свежест на първокласното вино Rosé.
  РОМ БАКАРДИ 200МЛ КАРТА БЛАНКА
НОВО
9.34 лв.
BACARDI Superior продължава да бъде знаменосец на марката BACARDI в световен мащаб. 
УИСКИ ДЮЪРС 50МЛ 12г
НОВО
6.04 лв.
Произведен от 42 от най-добрите шотландски уискита.
УИСКИ КАМИКИ 500МЛ Сакура Ууд
НОВО
93.88 лв.
Kamiki Sakura е смесено малцово уиски, което се радва на два завършващи периода!
японско уиски Реки 700мл Блендед
НОВО
69.92 лв.
Reki Blended Whisky, е най-новият продукт на Helios. Това е смесено уиски, приготвено с малцов ечемик, зърно, мая и вода, използвайки дългогодишния производствен опит на дестилерията Helios.

Алкохолни напитки, се наричат напитките съдържащи етилов спирт- етанол. Алкохолът, се получава чрез ферментация на продукти съдържащи захар. Алкохолните напитки се делят на вино, бира, високо и нискоалкохолни напитки. Високоалкохолните напитки са с градус от 40 - 50 % , нискоалкохолните падат под 40 % градус. Вината са с най-много 17,5% градус, а бирите варират от 4% до над 6% градус. 

 Думата „уиски“ произлиза от шотландското „uisge beatha“, което в директен превод означава „вода на живота“. Ирландско, шотландско или американско, уискито – този алкохол за крале, разкрива тайните си само на истински посветените.

 Любопитна подробност относно бърбъна е, че не се допуска употреба на каквито и да е оцветители, тоест, напитката трябва да е напълно натурална и да не съдържа никакви съставки, които по някакъв начин биха променили първоначалните ѝ ударение. Вероятно сте чували: всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън.

 Произходът на думата “водка” е от славянски език и означава „вода“. Водката е една от най-чистите напитки - получава се чрез дестилация на вода, етанол и ферментирало зърно или картофи и се филтрита с въглерод. 

Джинът е пригоден за включването му в коктейли, а не за да се пие чист. Първоначално джинът се е използвал за медицински цели, преди да стане едно от любимите на цял свят питиета. 

Ромът се произвежда в множество разновидности. Леките („бели“) ромове обикновено се използват в коктейли, докато „златният“ и тъмният ром се ползват в кулинарията. Първокласните марки ром се консумират чисти или с лед.

Текилата, най-популярната мексиканска алкохолна напитка, е основа за приготвянето на много световноизвестни коктейли. Представлява вид ракия, която се произвежда от растението Агаве и може да бъде консумирана по всяко време на деня. Технически, текила - е вид Мескал, но Мескал не е текила. 

Вермут е ароматизирано вино, приготвено от вина, чието характерно ароматизиране е получено чрез задължителното използване на подходящи субстанции, добити по-специално от видовете билки „artemisia“ – пелин. За подслаждане могат да се използват само карамелизирана захар, захароза, гроздова мъст, концентрирана ректифицирана гроздова мъст и концентрирана гроздова мъст.

 Конякът се произвежда от определени сортове грозде. Обикновено коняк се пие в специални чаши за коняк, като предварително се загрява за по-голяма наслада на ароматите, които се отделят.

Ликьорът е сладко алкохолно питие, предпочитано предимно от дами. Подходящо е за консумация с десерти или следобедно матине.Ликьорите, често се използват за направата на десерти и сладоледи. Ликьорите, често се използват за направата на десерти и сладоледи. В Англия, често добавят ликьор към чая, а в други страни към кафето.

 Характерно за анасоновите напитки е, че при тяхното производство отсъства процеса ферментация. 

Брендито е висококачествена алкохолна напитка, която прилича на коняка. То се произвежда от вино, но характерно за него е, че не е задължително да се прави от грозде. За производството му могат да се използват и други плодове.  Думата „бренди“ означава „обгорено вино“. 

Кашаса е бразилска силна дестилирана алкохолна напитка. Популярна е точно толкова, колкото и бразилският футбол, самбата и карнавалите. Използва се предимно при направата на коктейли.

Ракията е любимата алкохолна напитка на българите, която се е превърнала дори в национална. Не питие, а билка. През зимата ракията е популярно да се пие подгрята.

Грапата е италиански дестилат, произведен от остатъчната каша на винопроизводството. В това отношение е близка до българската ракия.

 Названието "мескал" произхожда от думата на езика науатл mexcalli, с която се означават сварените месести листа от агаве. Подходящ и за най-взискателното небце, мескал дава на света вкуса и аромата на суровата мексиканска земя, на агавето, попило слънчева енергия от пустошта. 

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1