Амрут | Amrut - топ цени - Онлайн магазин за алкохол Ноков и Син

Амрут

68.90 лв.
Интензивен зърнен аромат, вафлени кори, ядки, циструс, кайсия. Нюанси на ечемик, мед, бахар, сладко от кайсии, лека сладост на ром. На финал се усещат пловови нотки - ябълка, кайсия, сливи, както и малц.
98.58 лв.
Сладък аромат с нотки на сушено месо, лек пушек, ечемичен малц, солен карамел. Букет от пластове от плодове, зърнена закуска, плодов тарт.  Дълъг финал с нюанси на плодов чай, тропически плод, пушека е само във финала.
111.30 лв.
Аромат на бисквити, тропически плодове, смокини, ментол, с нотки на бисквити с плодове на небцето, цитруси, леко зърнен характер, леко катранен, тофи. Сладък финал с нюанси на кайсий, подправки, чай от боровинки.
256.52 лв.
С нотки на бадеми, карамел, кокосови стърготини, ванилия, захарен сироп. Богат, многопластов, сладък вкус  с нюанси на бадемова торта, червен портокал, кафе. Дълъг и свеж финал, с цитруси, тофи и мока.
243.80 лв.
Нотки на сушени плодове, с портокалов ликьор, канела, бял пипер и землисти нотки. Богат вкус, нюанси на сироп от цитруси, грейпфрут, тъмен шоколад, кафе, кожа. Дълъг и топъл финал, с горчив портокал, ликорис, сушени плодове.
339.20 лв.
Нотки на кафява захар, лек пушек, захаросани портокалови корички, бяло вино и стафиди , със сметанов вкус, с нюанси на тофи, канелов сладкиш и ментол. Този сингъл малц има дулъг финал, с нотки на папая, ябълка и сладък торф.
339.20 лв.
Нотки на стафиди, сушени плодове, москател, панетоне, захарен сироп, преплетени с вкус на  ирабела, дюля, стафиди, тютюневи нотки, печени сладки.   Средно дълъг финал със свежи подправки, сушени плодове, демерара захар.

Историята на сингъл малц уиски производството в Индия започва с Амрут Дистилърис, които са основани през 1948 година. Амрут на Санскрит означава нектар на боговете. Едва през 2004 година производителя пуска на пазара първият индийски сингъл малц. Оттогава Амрут поставя на картата на сингъл малц уискито и в Индия. Амрут залага на затворен цикъл на собствено производство. В подножието на Хималаите, в равнините на Пунджаб и Раджастан се отглеждат местни сортове ечемик, които се малцуват в Бангалор и използват за направата на комплексните и богати сингъл малц уискита, издържани в стриктни шотландски традиции. Част от ечемика, който е опушен, се закупува и директно от Шотландия. Дистилиран в традиционни съдове, напарвени специално по изисквания на дестилерията, уискитата на Амрут отлежават в голямата си част в бъчви от бърбън, които придават и специфичния плодов и сладко подправъчен характер. Мястото на отлежаване е дестилерията в Бангалор, като складовете са изградени в тропическия климат и на около 1000 метра над морското равнище и играят ролята на катализатор на отлежаването. Истинският сингъл малц от Индия се бутилира и етикетира ръчно в дестилерията. Всяка година се експериментира с нови, прогресивни и специфични процеси и техники за отлежаване (използване на бъчви с различен характер – от опушено уиски, от вино, от шери и пр.), които обогатяват ароматния и вкусов профил на това вече многократно награждавано уиски. 

Вашият избор относно бисквитките на този сайт
Преглеждане и настройка
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1