Продажби:+359 887 000 900

El Tequileno Blanco 1000 ml

-20%
5759лв. 7200лв.
Цена за 1 бр. на дребно Базова цена
72.00лв.
Промоционална цена за 1 бр. Промо цена
57.59лв.

Алкохолно съдържание: 38%

Разфасовка: 1000 ml

Съд: бутилка

Бранд: El Tequileno

Произход: Мексико

12464

Product thumb
El Tequileno Blanco 1000 ml
5759лв. 7200лв.

Основна информация

  • Бранд:El Tequileno
  • Държава:Мексико
  • Регион:Халиско
  • Населено място:Текила

Характеристики

  • ABV:38%
  • Разфасовка: 1000 ml

Описание

El Tequileño Blanco е дългогодишен фаворит, спечелил сърцата на хората в магическия град Текила и в целия щат Халиско. Тази историческа текила е основната съставка в емблематичния коктейл La Batanga, създаден през 1961 год. от Дон Хавиер, собственик на световноизвестния бар La Capilla Cantina –най-стария бар в гр. Текила.
El Tequileño Blanco се отличава от другите смесени "mixto" текили, тъй като е произведена от 70%* синьо агаве, което предава на тази наситена с агаве вкусове напитка прекрасни билкови нотки с дъх на анасон и черен пипер.
През 2018 г. започва обновяването на дестилерията, за да бъде съживена гордата история на El Tequileño.
Легендарната дестилерия La Guarreña е внимателно обновена, за да остане вярна на автентичните си корени и вниманието към качеството.
*Законовият минимум е блендът да съдържа 51% синьо агаве, за да имат производителите право да нарекат течността текила. Останалите 49% от бленда може да се произведе от всякакъв друг вид захари -обикновено тръстиков или царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза.
Трансформацията включва и изграждането на нов бутиков хотел с 25 стаи и хотелски център. Дестилерията и центърът за посетители отварят врати през ноември 2019 г.
Всяка стъпка от процеса на производство е възможно най-екологична. 98% от отпадъците от текилата се превръщат в компост. Дестилерията разполага със собствено съоръжение за компостиране, където агаве влакната, останали след процеса на смилане, се разлагат, превръщайки се в естествен тор. Той след това се използва за обогатяване на полетата с агаве в планините на Халиско. В допълнение, дестилерията ръководи усилията за опазване на изворната вода от Volcán de Tequila.

Заповядайте в нашия нов шоурум

Очакват Ви много ниски цени!
Адрес: гр. София, ул. Градинарска 5А

Nokov and Son Showroom
Меню Любими 000.00 лв.