Шато Тейсие | Chateau Teyssier - топ цени - Онлайн магазин за алкохол Ноков и Син

Шато Тейсие

Цена
Цена
480.00 лв.
Огромно количество малини, ягоди и боровинки примесени със сладост, влажна гора, графит, ликорис и нотки дъб се намират в това интензивно, плътно и извънредно елегантно вино. Има потенциал за отлежаване две десетилетия и повече.
252.00 лв.
Богат и интензивен цвят, забележителна изразителност на Каберне Фран. На нос се усещат плодове, къпини. Чисти вкусове на касис, черен шоколад и тютюн. Обширен и зрял финал със сериозни танини.
178.00 лв.
Свеж аромат на сини, червени и черни плодове, пролетни цветя и дъб на заден план. Вино с хубава структура, плътно и мощно. Интензивно и комплексно с дълъг и свеж финал.
20.00 лв.
Тъмен, пурпурен цвят. 
17.80 лв.
Светло червен цвят. 
16.80 лв.
Богат нос на безкостилкови плодове като боровинка, къпина, малина. Плътно, добре концентрирано и месесто вино, със зрели плодове и нотки на ликорис, подправки и кедър. Добър и дълъг послевкус.
19.00 лв.
Бледо жълто на цвят, виното е с интензивен нос с доминиращи аромати на цитрусови плодове, бяла праскова и нотка на бели цветя. Типичният за Совиньон Блан стил се разкрива във вкуса – свежо и плодово в устата, с хладен и освежаващ финал.

Шато Тейсие е Сент Емилион Гран Крю, разположено в сърцето на апелация Сент Емилион. Собственост е на Джонатан Малтус, който Робърт Паркър нарича „Английското Гуру на Винопроизводството“. Малтус е ключът към модното движение, което процъфтя в Сент Емилион през 90-те години. Имението е пропито с история още от 1700г., но когато Джонатан и Лин Малтус пристигат през 1994 год. лозовите насаждения са едва 5,5 хектара в община Виньоне в равнината на Сент Емилион. Лозята сега обхващат над 50 хектара. Малтус напълно обнови и модернизира всеки аспект от имението – лозята, винопроизводството, избата, дори и шатото. Основната сграда е Наполеонова от Втората Империя, с изба, бутилиращи и складови помещения, които са напълно реновирани и реконструирани в стил, наподобяващ този период. Произвеждат се осем вина - от имението Шато Тейсие до Сингъл Винярд вина , както и иконата Льо Дом. Лозята са засадени върху песъчливи почви с богато съдържание на желязо. Вината се винифицират в съдове от неръждаема стомана, отлежават във френски дъбови бъчви. Годишната продукция на Шато Тейсие е до 15 хиляди кашона от реколта.

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1