Продажби:+359 887 000 900

Matarelli Ούζο Ματαρέλλη 200 ml

899лв.

Алкохолно съдържание: 40%

Разфасовка: 200 ml

Съд: бутилка

Бранд: Matarelli

Произход: Гърция

1672

Product thumb
Matarelli Ούζο Ματαρέλλη 200 ml
899лв.

Основна информация

  • Бранд:Matarelli
  • Държава:Гърция

Характеристики

  • ABV:40%
  • Разфасовка: 200 ml

Описание

Узо Матарели дължи специфичния си вкус и характерен аромат на билките анасон от Лисвори на остров Лесбос, който се използва при традиционния дестилационен процес. 

Всяка бутилка узо носи отличителния знак на Дестилерия Матарели- клонка с листа от анасон, завързана със синя панделка - символ на събирането на реколтата от анасон по морското крайбрежие. Именно то е резултат от безкрайното търпение на земеделците и израз на задълбоченото им познание за правилното засяване и отглеждане на анасона. 

Историята на узо Матарели започва в Лисвори на остров Лесбос, където е роден и отраснал Хараламбос Матарелис. Родителите му са земеделци, така че още от малък научава много неща отглеждането на анасона, на който по-късно посвещава целия си живот. Години наред, Хараламбос Матарелис, отглежда и събира анасон с отлично качество от своите земи, оградени от водите на залива. Любовта и знанието му помагат да започне производство на собствено, 100% дестилирано узо. 

Узо Матарели е уникален продукт със специални характеристики, които са силно повлияни от почвата и природните сили и дадености. Силната връзка с майката земя е тази, която прави узото толкова специално. В същото време, любовта и дълбокото познание на Хараламбос Матарелис за майсторството при дестилацията, гарантират отличното качество на дестилата, а анасона придава специфичния вкус на узо Матарели. 

В допълнение към устойчивите естествени елементи, като вулканичната почва на Лисвори, богата на органични вещества, други не толкова стабилни фактори оказват влияние върху качеството и добива на анасон. Микроклиматът, който както може да се очаква, е различен всяка година е и един от факторите оказващи специално влияние върху реколтата при едногодишните растения, като анасона. Уникалните климатологични условия на всяка отделна година дават отражение върху ароматния потенциал на анасона, който според реколтата съдържа етерични масла от 2% до 8% от общото му тегло. 

Фактът, че анасонът използван при производството на Матарели е изцяло органичен и отгледан в личните крайбрежни ниви на Хараламбос Матарелис, оказва основно влияние върху специфичните характеристики. Традиционното отглеждане не дава голям добив, но е гаранция за автентичността и плътността на вкуса на узото. От друга страна, уникалния аромат на узо Матарели се дължи и на крайбрежните ниви, почвата на които абсорбира морските аромати. 

Узо Матарели е уникален продукт, при създаването на който ръчното производство се съчетава със съставки с изключително качество, като анасона от малките поля, собственост на своя създател от Лисвори на Лесбос. Лисвори е мястото, където се отглежда най-хубавия анасон в света. Хараламбос Матарелис, създателят на узо Матарели, черпи от даровете на природата, комбинирайки традиция, знание, майсторство и най-вече любов към земята. 

Хараламбос Матарелис засява и отглежда анасона върху собствените си земи в района на Лисвори на Лесбос. Засяването се извършва в средата на февруари, а жътвата е през юли, когато анасона се събира със специални оръдия за рязане. Всички стъпки в процедурата се довършват ръчно, за да се гарантира най-добрия резултат. 

Малкото стопанство собственост на Хараламбос Матарелис, както и сезонността на производството, гарантират качеството и свежестта на анасона използван в производството на узо Матарели. 

Специфични операции при производството на узо Матарели 

Преди дестилацията, чувалите пълни с анасон се потапят в морето, за да се осолят по естествен начин. Така количеството сол, което се добавя към крайния продукт се намалява значително. 

Започва процеса на дестилация. Тя се извършва в малки ръчно ковани съдове, медни аламбици, загряти от огъня на маслиновите дърва. Така процесът на дестилацията се извършва бавно и в резултат течността е по-рафинирана. 

Хараламбос Матарелис използва за подсладител на узото най-висококачествен мед от Метилини. 

100% дестилат. 

Узо Матарели е единственото узо, което се произвежда в района на Полихитос от Лисвори, мястото където се произвежда най-хубавия анасон в света.

Заповядайте в нашия нов шоурум

Очакват Ви много ниски цени!
Адрес: гр. София, ул. Градинарска 5А

Nokov and Son Showroom
Меню Любими 000.00 лв.