Уиски Кардю -10%

водка Абсолют 0.200мл син

НА СКЛАД
5.99 лв.
  • водка Абсолют  0.200мл син  m1
40 %
200 ml
Швеция

ABSOLUT VODKA се произвежда в град Ахюс, южна Швеция. 

Произвежда се единствено от натурални съставки и за разлика от другите водки няма добавена захар. 

Основните съставки на ABSOLUT VODKA, на които се дължи характерният й пивък житен вкус, са вода от минералните извори на град Ахюс и т.нар. зимна пшеница, която се посява през есента и престоява под снеговете през цялата зима, преди да бъде събрана. 

ABSOLUT VODKA се произвежда чрез уникален процес на продължителна дестилация, открит още през 1879 г. от Ларс Олсън Смит, чийто портрет е върху всяка бутилка. Вместо обичайните три или четири пъти водката се дестилира безброй пъти. Самата бутилка е вдъхновена от шведско аптекарско шише от 18 в. и до днес се произвежда в близост до град Ахюс от специален пясък с ниско съдържание на метал, който придава кристалния блясък на стъклото. 

Повече от 100 години по-късно ABSOLUT VODKA продължава да се произвежда по същия начин и на същото място

ABSOLUT VODKA продължава своята непрестанна колаборация с различни артисти в различни сфери на изкуството. 

Една от най-успешните арт инициативи на ABSOLUT VODKA са ексклузивните серии от празнични опаковки, от които представени в България досега са: 

ABSOLUT BLING BLING – 2006 

ABSOLUT DISCO – 2007 

ABSOLUT MASQUERADE – 2008 

ABSOLUT ROCK EDITION – 2009 

В края на 2010 г. вместо празнична опаковка ABSOLUT VODKA превърна самата бутилка в уникален подарък – ABSOLUT GLIMMER. 

От рождената за марката 1979 г. до днес ABSOLUT VODKA никога не беше променяла формата, силуета или вида на стъклото, в което е бутилирана. 

Ексклузивната ABSOLUT GLIMMER серия представлява истинско предизвикателство за колекционерите и стилен подарък за всички, които ценят мига и неповторимите преживявания.

 Водката е алкохолна напитка, състояща се основно от вода и етилов спирт. При производството на някои видове водка се добавят в малки количества захар, натриев бикарбонат, настойки от билки или от ръжен хляб. 

Водка се прави от ръж,пшеница,ечемик или картофи, и се разрежда с вода и филтрира. За да бъде кристално бистра, напитката се филтрира през филтри от кварцов пясък и активен въглен. Названието ѝ идва от думата "вода". Алкохолното съдържание най-често е 40°, но достига до 56°. 

Първата водка е направил арабският лекар Парес през 860 г. и е била използвана за медицински цели. В Европа първата дестилация на ферментирала захаросъдържаща течност била направена от италианския монах-алхимик Валентиус. 

Смята се, че умереното (т. е. не повече от 50 ml за жени и 100 ml на ден за мъже) приемане на високоалкохолни напитки (напр. водка) не вреди на здравето

5.99 лв.

Разгледайте още