Продажби:+359 887 000 900

уиски The Dead Rabbit

Наличен
-20%
4639лв. 5799лв.
Цена за 1 бр. на дребно Базова цена
57.99лв.
Промоционална цена за 1 бр. Промо цена
46.39лв.

Алкохолно съдържание: 44%

Разфасовка: 700 ml

Съд: бутилка

Бранд: The Dead Rabbit

Произход: Ирландия

7133

Product thumb
уиски The Dead Rabbit
4639лв. 5799лв.

Основна информация

  • Бранд:The Dead Rabbit
  • Тип:Смесено уиски (Блендед)
  • Произход:Ирландско уиски
  • Държава:Ирландия
  • Регион:Дъблин

Характеристики

  • ABV:44%
  • Разфасовка: 700 ml

Описание

БАНДИТЕ НА НЮ ЙОРК 
От средата и до края на 1800г. много от най-бедните райони на Ню Йорк са били завладени от жестока война между бандите. В Долен Манхатън, където е била най-бедната област (така наречена Петте Точки), правилата определяла групата с най-известната и с лоша слава.

The Dead Rabirts са били прословута ирландска улична банда, чиито заклети врагове били нативистките антиимигрантски Bowery Boys. Техният антагонизъм се натъкнал на прословут бунт, който бушува дни наред през 1857 г. До хиляда членове на бандата са участвали, преди редът окончателно да бъде възстановен. Лидерът на The Dead Rabirts бил Джон Мориси, прословута фигура, която по-късно ще стане демократичен конгресмен и сенатор.

Двама ирландци с голяма мечта и многогодишни усилия създават уникалния бар в Долен Манхатън The Dead Rabbit, носещ името на прословутата банда.

Рафтовете са историята на ирландското уиски. 
Менютата са уникални по рода си – във вид на комикси и имащи колекционерска стойност.

Барът печели два пъти приза Най-добър бар в света.

Именно тази уникалностт във всяка своя капка отразява Ирландското уиски „The Dead Rabbit“. Работейки ръка за ръка с Дарил Макнали, водещ ирландски дестилатор на уиски, то е замислено и вдъхновено от бара и бандите преди него.

Описването вкуса на The Dead Rabbit Irish Whiskey е все едно да се опитвате да опишете тръпка. Знаеш го, когато го усетиш.

Поглеждайки го на пръв поглед мислите за мед - гъсто, богато, течно злато. При отпиване се усеща вкуса и аромата на лека ванилия, подправки, плодове и малц.

Ирландското уиски The Dead Rabbit е отлежало пет години в бъчви от бърбън и след това е завършено в малки бъчви от девствен дъб, направени специално за него.

УНИКАЛЕН БЛЕНД ОТ ИРЛАНДСКИ МАЛЦ И ПШЕНИЧНО УИСКИ, ОТЛЕЖАЛО 5 ГОДИНИ В БАРЕЛИ ОТ БЪРБЪН И ЗАВЪРШЕНО В МАЛКИ ДЪБОВИ БЪЧВИ.

 

 

Заповядайте в нашия нов шоурум

Очакват Ви много ниски цени!
Адрес: гр. София, ул. Градинарска 5А

Nokov and Son Showroom
Меню Любими 000.00 лв.