уиски Irishman Cask Strength 2022

216.00 лв.
  • уиски Irishman Cask Strength 2022 m1
  • уиски Irishman Cask Strength 2022 m2
  • уиски Irishman Cask Strength 2022 m3


700 ml
54.9 %
Ирландия

Разположена дълбоко в провинцията Карлоу, къщата Urglin Glebe е на повече от два века и е централата на Irish Whiskey Co. Компанията е основана от Бърнард и Розмари Уолш, които преди това са притежавали ски хижа във Франция и са търсели перфектно ирландско уиски, с което да подправят известното си кафе. В крайна сметка тяхното търсене ги накара да отворят собствена дестилерия.

Ирландското уиски Irishman Cask Strength се прави от вана от отлежало The Irishman Single Malt и отлежало The Irishman Single Pot Still уиски, всяко от които е изработено от ирландски ечемик (дългите летни дни в Ирландия, заедно с меките и влажни зими, са идеални за отглеждане на ечемик). След като ечемикът е малцуван, той се пасира и ферментира, преди да бъде дестилиран три пъти през медни казани и накрая оставен да почине в бъчви от бивш бърбън от американски дъб.

Всяка година Бърнард Уолш претърсва избите на дестилерията, за да избере ръчно редица изключителни бъчви, които след това се смесват заедно, за да се създаде The Irishman Cask Strength Irish Whisky.

В резултат на това уискито има аромат на деликатен малц, бърбън и джинджифил. Нотки на дъб, карамел и подправки за печене доминират в небцето и водят до богат финал, докоснат от мед и крем.

Irishman Cask Strength Irish Whisky спечели златен медал на Whiskey Masters и получи 94,5 точки в Библията на уискито на Джим Мъри. Бутилирането през 2014 г. е ограничено до по-малко от 3000 бутилки и се предлага със стабилни 108 доказателства.

216.00 лв.
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1