Продажби:+359 887 000 900

Jameson Triple Destilled 700 ml

Наличен
-14%
2899лв. 3381лв.

Алкохолно съдържание: 40%

Разфасовка: 700 ml

Съд: бутилка

Бранд: Jameson

Произход: Ирландия

130

Product thumb
Jameson Triple Destilled 700 ml
Цена на място в нашия магазин2699лв.2899лв. 3381лв.

Основна информация

  • Бранд:Jameson
  • Тип:Смесено уиски (Блендед)
  • Произход:Ирландско уиски
  • Държава:Ирландия

Характеристики

  • ABV:40%
  • Разфасовка: 700 ml

Описание

Тип бъчви: стари дъбови бъчви от бърбън и шери
Цвят: тъмен кехлибар
Аромат: лек флорален, подправен със сладки и пикантно-дървесни нюанси
Вкус: перфектен баланс нс пикантни, лешникови и ванилови нотки, с оттенък на шери
Завършек: продължителен и богат на нюанси

Jameson Irish Whiskey:
• Джон Джеймисън основава дестилерията си Bow Street в Дъблин през 1780 год. с амбицията да произведе най-доброто уиски в света.
• Неговият перфекционизъм и до ден днешен е съхранен и това може би до някъде обяснява защо Jameson е най-продаваното ирландско уиски в над 110 страни в света.
• Jameson е изключително мека напитка, съхранила характера и традициите на първата капка, произведена в казаните на Джон Джеймисън през XVIII век.
• Неповторимият му вкус се дължи на факта, че е смес от няколко вида зърнени ирландски уискита и специфичен процес на дестилиране.
• Jameson е тройно дестилирано и отлежава над седем години в дъбови бъчви, където преди това е съхранявано шери. Именно на това се дължи мекотата на вкуса му и атрактивните аромати на подправки, шери и опушено дърво.
• Само най-добрите малцови и зърнени уискита се използват в купажа, който след това ще се нарече Jameson.
• Jameson се отличава с чист нос, в който се долавят акценти на пушек и шери. Вкусът му е балансиран, с приятна сладост и послевкус на ядки.
• “Kадифена мекота” е единственият начин да се опише неговия послевкус и завършек.

Jameson 12 YearOld Special Reserve
Jameson 12 годишно, специална резерва, със своя силен, здрав аромат подава едно топло, приветстващо ръкостискане и покана в семейството на уискитата тип Резерв. То става известно като ‘1780,’ – това е годината на основаването на дестилерията на Jameson на Дъблинската Bow Street, след което е преименувано през 2002 год., за да е ясно, че отлежава минимум 12 години в бурета за бърбън и най-вече в бурета тип Олоросо Щери.
Дъхът на казан и бурета за шери, тези щрихи, разкриващи дестилационно изящество, го превръщат в най-популярното отлежало Jameson дори за най-изисканото небце.
Jameson 12 Year Old Special Reserve е уиски със силен характер с комбинация от аромати на опушено дърво, билки и шери, съвършено омекотени. Изключителният му вкус е възхвала на трайното наследство на великите уискита Jameson датиращо от 1780 г насам.
Вкусови характеристики:
АРОМАТ: Топъл, пикантен, агресивно комплексен
ВКУС: Изобилно шери, ядки, меки дървени тонове
ЗАВЪРШЕК: Богат и траен
Майсторът:
“Великолепно отлежало, с подчертан аромат на опушено дърво, билки и шери.”
Дейвид Куин

Jameson 18 YearOld Limited Reserve
Jameson 18 Year Old Limited Edition e изключително балансирано уиски. Чудесно омекотеният му комплексен вкус и плавният финал с дъх на дърво, подправка и карамел е изкусно създаден от Мастър блендера. Той е направил селекция от най-малко три прекрасно балансирани уискита и светлината, сянката и старанието създават това великолепно колебание. Чинно отлежавало не по-малко от 18 години в комбинация от бурета от бърбън и Олоросо шери и оформено в първокласни американски бърбън бъчви, това е майсторско уиски, притежаващо изключителна гладкост с богат и мек вкус.
Както е с всички велики уискита, от дебюта си през 2002г, запасите от Jameson 18 Year Old Limited Reserve както и предполага името му са ограничени, затова всяка възможност да се насладим на това уиски в своите индивидуално номерирани бутилки, което е избора на познавача, трябва да се използва. Това е истински оригинал …
Вкусови характеристики:
АРОМАТ: Ароматични масла с нюанс на дърво и ароматен карамел.
ВКУС: Чудесно узряло и меко, глътка съдържаща палитра от вкусове – фондан/карамел, билки, привкус на дърво и кожа, нежни нюанси на шери, ядки и ванилия.
ЗАВЪРШЕК: Дългият, плавен завършек дава уханието на дърво, билки и карамел до края.
Майсторът:
“Само най-фините стари уискита са избрани за това вкусово изживяване.”
Били Лейтън, Мастър Блендер

Jameson Gold Reserve
От създаването си през 1996 г, Jameson Gold Reserve е възхвалявано от критиците, най-вече от Джим Мъри, който дръзко го причислява към “топ 10 на световните уискита и топ пет на световните блендове.” Подобна неподправена възхвала е необичайна, тъй каквото е и самото уиски, което доскоро можеше да де се намери единствено в безмитните магазини.
Jameson Gold Reserve е креативен бленд от три вида уиски напреднали в годините, 1 от които е уникално отлежавало в чисто нови дъбови бъчви. Вдъхновеният избор на този дъб, заедно бърбън бъчви и шери бурета придава тази удовлетворяваща комплексност на уискито и леката сладост и дъх на опушен мед.
Вкусови характеристики:
АРОМАТ: ароматно дърво, богат дестилат с нюанс на шери сладост.
ВКУС: Кадифената и медна сладост се съчетават, за да създадат едно вкусово усещане за пикантност .
ЗАВЪРШЕК: Много дълъг завършек с приятно пиперлив финал.
Майсторът:
“...великолепно уиски – кадифено, ароматно, свежо.”
Брендан Монкс, Майстор на зреенето

Jameson Rarest Vintage Reserve
Най-редкият резерв на Jameson!
Невероятно вълнение цари около създаването на това Jameson Rarest Vintage Reserve и Реколта 2007 ще бъде посрещната от познавачите с огромни очаквания, тъй като то е събрало всичко безупречно, което съставлява Jameson Whiskey… Този първи израз на зреещ рядък дестилат в традиционно укрепените винени бурета е триумф на сътрудничеството между четирима Jameson Майстори, чието изящество и майсторство е богато възнаградено. Всички уискита в този великолепен резерв са с напреднала възраст и представляват огромен колаж от вкусове получени от досега им с дървото. Точно тук се е случило нещо необикновено.
Нашите по-стари зърнени уискита са комбинирани с редки и харизматични дестилатни уискита, които са отлежавали в ръчни бърбън бурета – втора употреба. Те са внимателно съчетани с рядък дестилат уиски узряло до придобиването на фантастична мека сладост в специално поръчани port pipes… Обединението между тях ражда превъзходен плодов характер.
Остава въпросът; това изкуство ли е?... Бутилката-скулптора, конусовидното гърло и тъмно-кехлибареният оттенък са неоспоримо красиви, но всъщност богатството от комплексни вкусове и плодово – ароматният бис са тези, които трябва да бъдат изживени с приятели, за да се оцени безценната му вътрешна красота. С 46% vol, единственото притеснение тук може да бъде, е дали има достатъчно запаси от този Rarest Vintage Reserve, за да продължи да живее докато се появи следващата такава реколта.

Jameson Signature Reserve
От векове насам подписът на Jameson е призната марка за автентичност и гарантирано качество. Той е изиграл ролята си в изграждането на славата на Jameson. Много преди дестилериите да започнат да бутилират собствено уиски, Jameson настоява техните етикети да носят подписа на John Jameson & Son signature и да присъстват на всяка доставка от бурета в складовете за уиски.
Така подписът на Jameson се превръща в синоним на характерния вкус и превъзходното качество на Jameson, ценен в цял свят.
Jameson Signature Reserve отбелязва една прекрасна традиция, със своето дестилатно съдържание и отличителен вкус, дължащ се на Олоросо Шери бурета.
Отлежавало в най-качествените Американски бърбън бъчви и испански Олоросо Шери бурета, това уиски е изискано и добре балансирано.
Вкусови характеристики:
АРОМАТ: Нотки на сладък цветен и лек дъх на парфюм последвани от билкова основа. Привкус на ядки, ябълки и сушени плодове.
ВКУС: Първото впечатление е сладост с аромат на билков мед. Веднага след това се усещат меки ароматни масла. Допълнително се усеща аромат на чедър и ванилови нотки – от Американския дъб. Усеща се и идея на цитруси и палитра от сушени плодове.
ЗАВЪРШЕК: Дълъг топъл сладък послевкус

Заповядайте в нашия нов шоурум

Очакват Ви много ниски цени!
Адрес: гр. София, ул. Градинарска 5А

Nokov and Son Showroom
Меню Любими 000.00 лв.