уиски Nikka Taketsuru 17YO

2690.00 лв.
  • уиски Nikka Taketsuru 17YO m1
  • уиски Nikka Taketsuru 17YO m2
  • уиски Nikka Taketsuru 17YO m3


700 ml
43 %
Япония

През 1895 г. Масатака Такецуру – бащата на японското уиски – е роден в малкото градче Такехара, Япония. 

По това време семейството на Масатака притежаваше пивоварна за саке и в подготовката си да продължи семейната търговия, Масатака учи химия и биология в Техническата гимназия в Осака. 

След като завършва гимназия, Масатака проявява по-голям интерес към уискито, отколкото към сакето и през 1918 г. се записва в университета в Глазгоу в Шотландия, като става първият японец, изучавал изкуството на правене на уиски. Докато беше в Шотландия, Масатака ходеше на курсове по химия през деня, докато чиракува в дестилерии през нощта, учейки се да дестилира и смесва уиски от първа ръка в някои от най-престижните дестилерии в Шотландия. През 1920 г. Масатака се завръща в Япония и в рамките на десетилетието произвежда първото малцово уиски в страната.

2690.00 лв.
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1