Уиски Мортлах 12г кутия 700мл

ИЗЧЕРПАН
129.00 лв.
  • Уиски Мортлах 12г кутия 700мл  m1

Изчерпано количество700 ml
43.4 %

За първи път изкован преди повече от 120 години, ние сме гарантирали, че всяка вдлъбнатина и детайли от най-малките ни все още остават непроменени, защото именно в тази медна камера специфичното богатство на вкуса е спечелило на Мортлах репутацията на „Звярът от Дъфтаун“.

Сладко и пикантно с нотки на тъмен шоколад, черешово сладко и лек тютюн, това шотландско уиски е с двойно бъчва, отлежало както в европейски, така и в американски дъб, за да подсили отличително богатия и здрав характер, който прави уискито Мортлах легендарни. Нашето 12-годишно уиски се сервира най-добре спретнато или по скалите с няколко капки вода, за да освободи зверската сложност.

Създадена през 1823 г., дестилерията Mortlach е първата легална дестилерия в Дъфтаун и тя дълго време продължава да определя стандарта. И до днес този уникален Speyside дължи много на смелата визия на най-големите си собственици - Джордж Коуи и неговия син д-р Александър Мичъл Коуи, които са пионерите на сложния процес на "дестилация 2.81". Изискан и елегантен, Mortlach се откроява сред регионалните си колеги: диво дете, наслагващо традиционните по-сладки нотки с интензивност на вкуса.

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1