уиски Тамнавулин 700мл Спейсайд Сингъл Малц

НА СКЛАД
42.00 лв.
  • уиски Тамнавулин 700мл Спейсайд Сингъл Малц m1Алкохолно съдържание: 40%
Отлежава в американски дъбови бъчви и финишира в Аморосо Олоросо Шери бъчви за достигане на богат, плътен, сладък и мек вкус.
Неопушено
No-Age Statement – Без посочени години на отлежаване

Нос
Аромати на ябълки, карамел и мед със сладък марципан и мармалад.
Вкус
Свежи нотки на круша, праскови, ананас и кафява захар.
Финал
Богат, гладък и освежаващ. Знаков за малц от Спейсайд.
Историята на Tamnavulin
започва през 1966 г. с откриването на дестилерията в селцето Tomnavoulin, Шотландия. Въпреки, че вратите са затворени през 1995г., те отварят отново през 2007 г., след основен ремонт. Оттогава те изработват изключително малцово уиски с истински Speyside характер: богат, гладък и мек.
Името Tamnavulin идва от келтски, в превода означава "мелница на хълма", кръстено на историческата мелница, намираща се до дестилерията. 
В подножието на планинската верига Cairngorm е Tomnavoulin, село, дом на около 40 жители и Дестилерията Tamnavulin. Дестилерията се намира дълбоко в сърцето на Speyside, най-известния уиски регион в Шотландия. Дом на повече от половината от малцови дестилерии в Шотландия, Speyside е идеалното място за производство на уиски. Уникалният микроклимат на района и изобилието на богати земеделски земи, го прави идеално място за отглеждане на ечемик и отлежаване на уиски.

42.00 лв.

Разгледайте още