уиски Shackleton Based on Mackinlay's Rare Old Highland Malt

-20%
35.99 лв. 4499 лв.
  • уиски Shackleton Based on Mackinlay's Rare Old Highland Malt m1
  • уиски Shackleton Based on Mackinlay's Rare Old Highland Malt m2
  • уиски Shackleton Based on Mackinlay's Rare Old Highland Malt m3

*Промоцията важи до изчерпване на наличните количества700 ml
40 %
Шотландия

Сър Ърнест Хенри Шакълтън (на английски: Sir Ernest Henry Shackleton) е ирландски пътешественик, изследовател на Антарктика. Кавалер на Викторианския кралски орден. Той е известен колкото с приятелството и лидерството си, толкова и с приключенския си дух. През 1907 г. той отплава на кораба си „Нимрод“, за да ръководи първата си експедиция. Воден е с една цел, да стане първият човек, достигнал Южния полюс, сър Ърнест и екипът му достигат по-южно от всеки преди тях - но на 9 януари 1909 г., изправен пред силни ветрове и изтощен екипаж, той се решава по-скоро да се върне, отколкото да рискува живота на екипа си.

Създаден от повече от 20 от най-добрите високопланински сингъл малцове, уникално съчетани в комбинация и дълго отлежавали в бъчви от бърбън и шери, в които ароматите постигат пълна хармония. Истински шедьовър с дълбочина на характера. 
За да подсили екипния дух в своята антарктическа експедиция Нимрод, сър Ърнест Шакълтън лично поръчва 25 кутии с Mackinlay’s Rare Old Highland Malt. С тях искал да празнуват всеки рожден ден и повод, свързан с близките на екипажа, тъй като ще са далеч от тях за дълго. През 2007 г., век след експедицията, са открити няколко перфектно запазени бутилки от това уиски, в леда под базовия лагер на Шакълтън в Кейп Ройдс. Уискито е изкопано и отнесено в Нова Зеландия, където е внимателно консервирано от Нова Зеландия Тръст като антарктическо наследство в специално създадена среда и поставено в обществена галерия в музея в Кентърбъри. Световноизвестният майстор блендер, Ричард Патерсън, извършва старателен анализ, за да създаде отново това антично уиски и използва намереното като основа за създаването на Shackleton - модерен смесен малц с лед в своята ДНК.

-20%
35.99 лв. 4499 лв.
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1