шампанско Дом Периньон 750мл 2009г

НА СКЛАД
299.99 лв.
  • шампанско Дом Периньон 750мл 2009г m1
12 %
750 ml
ФранцияПреди него съществувало само онова, което било познато като виното от Реймс, от Ла Монтан и от Ла Ривиер, съгласно произхода им от района на Шампан.

 Благодарение на неговите усилия виното от Шампан влязло в един нов свят. Когато през далечната 1693г. Бенедиктинският монах Дом Пиер Периньон създал шампанското, самият той останал смаян. “Елате бързо! Опитвам вкуса на звездите!” – извикал той. Реколта 1999 Променливо, често неочаквани амтосферни условия. Високите средни температури и дългия сух период наподобяваха почти тропически условия вкъсното лято, със силни ветрове и чести градушки. Валежите по време на прибирането на реколтата (14-ти семпември) не засегнаха на богатата и здрава реколтал Реколта 1999 се отличава с изключителна сила и добре-закръглен характер.

Нос: Това вино е пълно с живот, със свеж нос, който танцува през спирала от аромати, смесвайки загатване на ангелика, сухи цветя, ананас, кокос, канела, какао и тютюн.

Небце: С пълнота в устата, то е земно, опушено, перлената комплексност се издига на повърхността, подчертана от енергичната топлина на пиперлива подправа. Усещането на интензивност се развива и стопява в дълбоко, ярко сърце, с плодова, екзотична зрялост и леко докосване на анасон. Това чувство, почти неутаяващо се, е дори по-ясно на финала, докато нотките на подправка, все още присъстващи, остават дискретни, с препечен, леко йоден аромат. Отлежаването в продължение на 7 години изгражда наситения му златист цвят.

 Съхранява се при 10-12 традуса, не се излага на пряка слънчева светлина, препоръчителна влажност на въздуха над 75%.

Сервира се с температура 10-12 градуса.

Може да се консумира в годината на покупката, но и да отлежава 5-10 години.
 

299.99 лв.