шампанско Тетанже 1,5 Брут Винтидж 2013

ИЗЧЕРПАН
240.00 лв.
  • шампанско Тетанже 1,5 Брут Винтидж 2013 m1
1500 ml
Шардоне,Пино Ноар
Франция

 Къща Taittinger произвежда Винтидж шампански, само в години с изключително качество. Бутилките най-напред отлежават в избата на Къщата в продължение на няколко години - позволявайки на ароматите бавно да узреят и виното да развие дължина и комплексност - преди да е готово да му се насладите. Шампанското Taittinger Brut Millesime 2005 е ексклузивно и изцяло блендирано от първа преса вина. То съдържа Шардоне (50%) и Пино Ноар (50%), събирани най-вече от Grands Crus парцелите на къща Taittinger в Montagne de Reims и на границата на Vallee de Marne.
Вината от реколта 2008 са със свежи и жизнени характеристики, идеална интегрирана киселинност, с изключителен потенциал за стареене. Интензивни и минерални, на нос съчетават флоралните и цитрусови нотки на лимон и грейпфрут. На небце преобладава плодово богатство.

  Предложения за съчетаване с храна:
Идеално като аперитив, това шампанско е идеален партньор за риба в сос и бели меса.

Изчерпано количество

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1