пенливо вино Фреиксенет 0.750мл Кордон Розе

14.99 лв.
  • пенливо вино Фреиксенет 0.750мл Кордон Розе m1


750 ml
12 %

Сортовете, използвани в производството на вино база за това са Cava Trepat и Garnacha. Жътвата започва в края на Септември с Trepat, и е последвано в началото на Октомври с Garnacha. Избрахме Trepat за много специални ароматни характеристики, които тя дава на Cavas. Това са разновидности характерни за района на Conca де Барбера в провинция Тарагона. Има само 1000 хектара засадени в цяла Каталуния. Неговите специфични характеристики не само зависят от винопроизводството и стареене, но също така и върху почвите, климата и управление на лозята. Двата сорта са държани отделно по време на процеса на производство на вино. Те са дестилирани и внимателно, пневматично пресовани до получаване на сок, който след това се съхранява в контакт с кожите, накисване в продължение на 10 часа, след което кожите и сок се разделят, а само сокът се прехвърля резервоарите за ферментация.
Първата ферментация се извършва в контролирана температура резервоари от неръждаема стомана тона между 15 и 17 ° C. За тези резервоари добавим избрани дрожди от нашите собствени Freixenet колекция F култури, за да започне първата ферментация. Това трае между 10 и 12 дни,
Дегустационна бележка:
Bright ягода розово, с изобилие от средата размер балон, който се издига бързо в чашата.
Носът е чудесно плодов, в резултат на ниските температури ферментационни между 15 и 17 ° С, което позволява по-голямата част от основните аромати лози да бъдат задържани.
Има богати флорални и свежи аромати, дафинов лист от Garnacha, смесване с зрели червени плодове, къпина и ягода, както и екзотични нар, сушени смокини и дати от Trepat. Всички те се комбинират с елегантни нотки на стареене средносрочна бутилка.
Вкусът е свеж и лек, мек и привлекателен. Червените плодове, типични за Cavas Rosado и тихите вина от региона доминират небцето.
Ние произвеждаме три отделни дози за тази Cava: Brut, Dry и среден Dry

14.99 лв.
delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1