шампанско Тетанже Амаду Соу 750мл Кoлекшън Винтидж 2002

ИЗЧЕРПАН
369.00 лв.
  • шампанско Тетанже Амаду Соу 750мл Кoлекшън Винтидж 2002  m1

Амаду Соу Тетанже Кълекшън Винтидж 2002
Сорт: 50 % Шардоне и 50 % Пино Ноар
Регион: Шампан, Франция
Алкохолно съдържание: 12%
Количествено съдържание: 750 мл
Точки и източници:
Температура на сервиране: 8 - 10 градуса
Описание:
Amadou Sow, Сенегалският художник, избран от Пабло Пикасо, който заедно с Л. Сенгор го превръщат в «мъж на мачтите на Париж», изключителен художник от школата Dakar, знаменитост от виенската Академия, верният интерпретатор на митовете и красотата на Черна Африка, се превърна сега в част от колекцията на Taittinger.

Неговото майсторство на техники и богатството на неговите източници на вдъхновение, неговите тайни, съживили се от царството на детството,
дълбоко вкорененият му произход, неговата култура, всичко това са силните му страни и мотивите, подчертаващи неговия избор и цялостната подкрепа на Taittinger.
Това е историята на един избор, богат на събития, както и емоции, както често се случва с красиво произведение на изкуството, поезията и живописта.
Реколта 2002 г.

Реколта 2002 е белязана от ниски нива на валежи и сравнително мека зима. Лятото е успех от горещи, слънчеви дни.
Малко преди реколтата , дъждът пристигна но скоро изчезна , давайки път на слънцето още веднъж.
След този страхотен гроздобер, който продължи от средата до края на септември , няма никакво съмнение , че 2002 е добра реколта .
Първите дегустации разкриха добре закръглени , еластични , открити и зрели вина . Шардонето е дълго, сладко и много ароматно ; в съответствие с CRU зоната, от която идва доминира или цветен или плодов аромат.
Пино Ноарът е плътен , богат и щедър, с вкусове на червени плодове.
Champagne Taittinger произвежда винтидж шампански, само когато реколтата е от изключително качество и само след няколко години на отлежаване на бутилките в избите, позволявайки на ароматите бавно да узреят, а дължината и сложността на виното да се развие, така, че скъпоценните бутилки да се подотовят за доставка.
Taittinger Collection Amadou Sow Vintage 2002 е бленд изключително от вина първа преса. Той се състои от Шардоне (50%) и Пино Ноар (50%), които са събрани от Grands Crus лозята на Champagne Taittinger от Montagne де Реймс и на ръба на долината на река Марн.
Изключителното използване на сок от първа преса и дълго стареене в избите помага на ароматите да се развият и да доставят това страхотно вино с уникална дължина, гъвкавост и комплексност.
Виното е с прекрасен златисто-сламест цвят. Множество фини мехурчета изплуват, за да се образува фина, устойчиви огърлица.
Носът предоставя елегантен минерален аромат, предхождащ интензивния и деликатен плодов вкус.
Ароматите са на сладки цитрусови плодове, като клементини, свързващи се с аромати на чай, мента и ликьориче.
Първото впечатление на небцето е силна, след това бърза и плътна атака. В средата на небцето вкусът е богат, добре заоблен и еластичен, с широк набор от плодови аромати на кейк , включително пресни кайсии и бриош. Финалът е дълъг и комплексен.
В заключение, Taittinger Collection Amadou Sow 2002 е класно шампанско, предлагащо богат и хармонично ароматен вкус.
Господстващият плодов вкус притежава забележителен финес и елегантност.Предложения за съчетаване с храна:
Идеално като аперитив, това шампанско също се съчетава много добре с бели меса в сосове, като рататуи от телешко месо с гъби пачи крак. 

Изчерпано количество

delivery-truck user share video-playerstopwatch plussuccesserrorsearcheditlikeidea starpicturehomemenusettingslike-1eyecontract trashcrossquestionsmartphone morealertflagadjust menu-1shoutminusmore-1pass faxbookmarkid-card fingerprintlockviewpass-1 holdbellattachopenshopping-cart shopping-cart-1